Home

Biografie

Carla de Bruine

Carla de Bruine (geboren 20 juli 1991) is een allround vocalist uit Kollum, Friesland.

Omdat Carla al vanaf haar kinderjaren al haar emotie kwijt kon in muziek en er van droomde om op grote podia te staan, besloot ze op haar zeventiende een carrière in de muziek na te streven.

Ze won meerdere talentenjachten waar ze lovende juryrapporten ontving, die haar prezen om haar technische bekwaamheid en krachtige stem.

In 2009 begon Carla met een zangopleiding aan de School voor de Kunsten in Groningen, waar ze samen met Roderik van der Werff haar eerste nummer ‘Een Voetstap’ schreef.

Sinds september 2012 studeert Carla aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden.

Momenteel zingt Carla vaak als coverartiest op bruiloften, partijen en festivals en wordt ze ook gevraagd om te zingen bij verscheidene andere manifestaties of als achtergrondzangeres.
Na een paar fijne jaren heeft Carla afscheid genomen van de “SOS coverband” uit Sumar en is ze  sinds oktober 2012 zangeres bij de band Exposure. Tot maart 2013 was Carla het gezicht van de band “Bad Mojo” uit Groningen.

Ook kunnen bands of zangeressen een beroep op haar doen om, in geval van nood, in te vallen.

Carla’s muzikale invloeden komen van artiesten als Shakira, Joss Stone en Katie Melua. Haar muziekstijlen variëren van rock en country tot soul en klassiek.