Home

Biografie

Carla de Bruine

Aangenaam! Mijn naam is Carla de Bruine. Ik ben geboren in het Friese dorp Kollum.

Al vanaf mijn kinderjaren kon ik mijn emotie kwijt in de muziek en daarom besloot ik om van mijn hobby mijn beroep te maken. De talentenjachten die ik als kind won hielpen mij dit pad te blijven volgen. Ook deed ik als tiener wel solo-optredens, ging ik op pad met mijn geluidsinstallatie en trad ik op met orkestbanden tijdens bijvoorbeeld bedrijfsfeestjes, festivals of jubileumfeestjes.

Over de stem wil(de) ik ALLES weten en daarom bestudeer(de) ik veel verschillende technieken. (van klassiek tot pop en van rock tot soul) Veel heb ik geleerd van Cathrine Sadolin.

In 2009 begon ik met een zangopleiding aan de School voor de Kunsten in Groningen, waar ik mijn eerste eigen nummers schreef. Een voorbeeld hiervan is ‘Een Voetstap’. Ook werd ik tijdens deze opleiding leadzangeres bij de Groningse Pop/rockband Bad Mojo. Deze band stopte in 2013.

De Feestband Exposure kwam in mijn leven vanaf 2012. Tot op heden mag ik me nog steeds trotse frontvrouw noemen van deze feestband.
Niet alleen zijn mijn mede bandleden topmuzikanten maar ook mijn vrienden.

In 2017 studeerde ik af aan  de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden.

Sindsdien geef ik zanglessen en zangworkshops bij o.a.:Elzer Educatie en Zanginstituut Friesland en uiteraard rechtstreeks vanuit CB Music.

In juli 2019 kreeg ik de kans om te mogen schitteren in het theater-spektakel Het
Kollumer Oproer
.
Daar ontstond ook het nummer: Hoe’t it Fielt. (Friese vertaling van: Till it happens to you – Lady Gaga)

images

En toch begon het weer te kriebelen; die solo optredens van toen. Alleen nu in een iets ander jasje.. namelijk Caytelly
Ben je daar benieuwd naar? Kijk dan ook even op de Facebookpagina van Caytelly.

facebook.com/CaytellyBrown