Home

Muziek

CARLA DE BRUINE FT. DE KAST – HOE’T IT FIELT

  • Releasedatum: 2019-06-24

| CARLA DE BRUINE FT. DE KAST – HOE’T IT FIELT ?

.
Zangeres Carla de Bruine, die de rol van Djoeke Binnes speelt in het stuk Salomon – Het Kollumer Oproer, heeft deze week samen met De Kast een single opgenomen van een lied uit het theaterstuk! Het gaat om het lied ‘Hoe ’t it fielt’: een Friese bewerking door De Kast van Lady Gaga’s ‘Till It Happens To You’.

In Salomon – Het Kollumer Oproer komen verschillende actuele thema’s aan bod, zoals vriendschap, discriminatie en in opstand komen tegen onrecht. ‘Hoe ’t it fielt’ gaat over het thema #METOO, dat ook in het stuk zit verwerkt. Ook het oorspronkelijke lied van Lady Gaga gaat over seksueel geweld. De zangeres onthulde met dit nummer daarvan zelf slachtoffer te zijn geweest.

Salomon – Het Kollumer Oproer is een multimediaal spektakel, vol muziek van nu en verhalen van toen. Met een combinatie van theater, muziek en film schiet de voorstelling afwisselend heen en weer tussen verleden en toekomst. Je waant je het ene moment in het revolutionaire jaar 1797, om het volgende moment weer midden in de moderne tijd te landen. Van Franse soldaten te paard tot een vette cabrio. Van Foekje Dillema tot Lady Gaga. Van Salomon Levy tot Google Maps.

Musical award winnaar Dick van den Heuvel (o.a. Annie M.G. Schmidt en Ramses) schreef een eigentijds en meeslepend scenario, waarin theater, muziek en beeld (op enorme projectieschermen) naadloos in elkaar overlopen. De regie is in handen van regisseurs Steven de Jong en Atsje Lettinga. Naast Carla de Bruine zijn er rollen voor Syb van der Ploeg, Meriyem Manders, Piter Wilkens, Johannes Rypma, Thijs Meester en Marcel Smit. Met muziek van De Kast en Hubert Heeringa. In het stuk spelen ook vele mensen uit Kollum en omgeving mee.

Geproduceerd door: Nico Outhuijse (The Grien Room)
Vertaald door: Sytse Broersma